Reclamevideo

De kracht
van bedrijfsfilms

Reclamevideo

Wat werkt?

Ofwel een commercial. Een vak apart. Wat werkt wel en wat niet? En wat moet de film doen? Informeren, de merkwaarden versterken? Of is het doel om zoveel mogelijk traffic te genereren en producten te verkopen.

Wist je dat?

Positieve emoties zorgen voor een hogere waardering en een betere opvalwaarde voor het merk? Dat de neiging om te gaan zappen toeneemt als je meer dan drie boodschappen communiceert? En dat het merk, na het zien van een reclameblok beter teruggekoppeld wordt als het logo zowel aan het begin (of halverwege) en aan het einde wordt getoond?

Zien & gezien worden

TV is slechts één kanaal. Je kunt ook denken aan preroll-ads of video advertising op YouTube, social media of je website. De opbouw van een reclamefilm voor online doeleinden is nét iets anders dan voor televisie. Met een paar simpele aanpassingen maken wij de commercial geschikt voor online doeleinden. Voor een maximaal bereik regelen we, als je wilt, ook het complete mediaplan.

The ultimate 4

Voordat je de reclamevideo vol trots kunt vertonen, doorlopen we de volgende stappen:

1. De briefing. Wie is je doelgroep? Wat moeten ze denken, doen of weten? Waar in de customer journey komen we ze tegen?

2. Brainstormen, brainstormen en nog eens brainstormen. Het resultaat? Een aantal verfrissende concepten waar je uit kunt kiezen.

3. De planning. Welke input is nodig? Welke opnamelocaties? Welke acteurs en wie doet de eventuele voice-over?

4. De draaidag en oplevering. Daartussen is er uiteraard ruimte voor je wensen en aanpassingen.

Mag ik nog wat vragen?

Klinkt goed. Wat gaat het kosten? Kunnen we een vaste prijs afspreken?

Ja! Voordat we beginnen, zorgen we dat we het eens zijn over het budget. Een inschatting van de kosten hangt af van het type film. Bel of mail (0) 38 303 16 66 of info@mrkfilm.nl.

Ik heb over drie weken een beurs waar ik de film wil draaien. Lukt dat?

Ja. Natuurlijk is dat wel afhankelijk van je wensen en onze mogelijkheden. Maar als er een film moet zijn, zorgen we dat er iets is. Neem in ieder geval direct contact op via (0) 38 303 16 66 of info@mrkfilm.nl.

Kan ik op YouTube en Instagram dezelfde film gebruiken?

Ja en nee. Wel dezelfde film maar die optimaliseren we per kanaal. Voor dat doel zetten we dus graag de schaar in zo’n mooi filmpje.

Stel dat als de film klaar is, er nog wat wijzigt. Dat de hoofdrolspeler ontslag neemt bijvoorbeeld…

Natuurlijk snappen we dat mensen van baan veranderen. Of dat het bedrijf verhuist. Daarom bouwen we al onze films modulair op. Dan kun je achteraf gemakkelijk beelden vervangen.

TOCH NOG EEN VRAAG?
OF WIL JE EEN OFFERTE OPVRAGEN?

Neem dan even contact op met Ferdi! Graag nemen we samen de mogelijkheden van film voor jouw organisatie door. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie!

Stuur mij een offerte Vraag het aan Ferdi
Ferdi Eggink Editor/ Sounddesign
038 - 303 16 66
info@mrkfilm.nl