Video’s op Instagram

Aflevering 6. Sixty seconds of fame 

Heeft jouw bedrijf of merk al een Instagram account?  Instagram is ‘booming’. In 2018 waren er meer dan een miljard actieve gebruikers. Dat is meer dan op Twitter. Meer dan op LinkedIn. Instagram geeft je merk een gezicht en zorgt voor extra binding met je klant. Merken groeien in hun bereik, zichtbaarheid en naamsbekendheid. Het aantal volgers is daarbij best belangrijk. Maar nog belangrijker is het engagement ratio: de hoeveelheid likes, comments, views en shares die je post opleveren. Drie tips:

1. Focus op video

‘Inkopper’, zul je denken. Maar video is serieus één van de belangrijkste contentvormen voor het verhogen van je engagement. De cijfers bevestigen het: maar liefst 80% van alle tijd op Instagram wordt besteed aan het kijken van video filmpjes. Denk hierbij niet alleen aan je ‘vaste’ content, maar ook aan Instagram Stories: korte verticale video’s die na 24 uur weer verdwijnen. En wist je dat een video gemiddeld 150 comments per post ontvangt, tegen 70 comments per foto?  

2. Houd het fris en fruitig

Vertel niet alles. Deze toch al beproefde communicatieregel geldt al helemaal op Instagram. Vertel precies genoeg om de aandacht vast te houden. Om nieuwsgierigheid te wekken. Instagram is vooral bedoeld om snel en kort veel informatie te verzamelen. Dat betekent dat je maximaal kunt rekenen op een concentratie van ongeveer een minuut. Houd het dus fris en flitsend, dan smaakt je merk naar meer. De maximum lengte van een video op Instagram is dus 60 sec. Voor Instagram Stories -de rechtop versie- geldt maximaal 15 seconden.

3. Bouw aan een relatie

Instagram is niet automatisch succesvol als je duizenden volgers hebt. Engagement gaat over de relatie tussen je merk en je volgers. Vergeet dus het posten om het posten. Content matters. Zorg voor een goed verhaal met een scherpe clue. Voor de juiste tone of voice: een grap is alleen grappig mits perfect getimed en gedoseerd. En… net als in een echte relatie doet een verrassing of onverwachte twist het altijd goed.

Dus…

Wil je meer leads, een betere reputatie en meer betrokkenheid? Focus op video, ga voor je engagementratio en bouw aan een goede relatie met je volgers. Een pleidooi voor mooie filmpjes dus. Met verrassende en betekenisvolle content. Een prachtige manier om je volgers voor je te winnen. Om ze je content te laten delen. Om van volgers kopers te maken! Mocht je daarbij hulp nodig hebben… dan weet je ons te vinden!

038 - 303 16 66
info@mrkfilm.nl