Video’s op Facebook

Aflevering 2. Video’s op Facebook

Goede still wel. Toch? Grote kans dat je direct hebt doorgeklikt op deze ‘feisty lady’. Wereldwijd bestaan er 60 miljoen facebookpagina’s. Opvallen is dus wel een ding. Mocht je nog niet adverteren op Facebook dan is dit misschien wel het moment. Het is goedkoper dan in de krant. Je doelgroep selecteer jezelf en achteraf kun je -als je wilt- eindeloos analyseren en optimaliseren. En… het plaatsen van een video-advertentie is gemakkelijker dan je denkt: 

Als je een met video op Facebook plaatst, zorg dan dat je geen linkje plaatst, maar direct de video. Nu kun je beginnen met adverteren! Adverteren op Facebook heeft veel voordelen. Allereerst is het goedkoop ten opzichte van adverteren in de krant of andere media, je kunt er je ideale doelgroep mee bereiken én alle statistieken inzien. Zo weet je precies waar je advertentiebudget is gebleven of je je video op de juiste manier inzet.

Stap 1

Ga naar je Facebook account (of maak er een) en klik rechtsboven in het menu op Advertenties maken. Kies de doelstelling die het beste past bij je marketingstrategie. Je merkbekendheid vergroten is handig als mensen je merk nog niet kennen. Zoveel mogelijk leads genereren is slim voor meer traffic en conversie. Let op: bij het schrijven van deze blog kun je (nog) niet bij alle advertentiedoelstellingen een video uploaden. Maar terwijl je dit leest misschien al wel!    

Stap 2

Wie, wat waar en hoeveel mag het kosten? Wie is jouw potentiële klant? Met behulp van de doelgroep opties vind je jouw prospects en persona’s. Dat kan best wel nauwkeurig als je kiest voor een Specifieke doelgroep. Meer mensen bereik je als je kiest voor een Brede doelgroep. Daar ontdek je, dankzij door Facebook verzamelde gegevens, misschien ook wel een nieuwe, voor jou nog onbekende, doelgroep. Daarna geef je de plaatsingsopties en het budget aan. Bedenk vooraf hoeveel je kwijt wilt zijn. Een tientje per dag bijvoorbeeld. Of een vast bedrag voor de looptijd van je campagne. 

Stap 3

We zijn er bijna. Alleen nog even de video uploaden en een begeleidende tekst met link naar je website toevoegen. Niet onbelangrijk: hier kies je de video-still die het werk voor je moet gaan doen. Zorg dat mensen niet kunnen wachten om hem te openen, liken en delen… 

All set

Vanaf nu is het een kwestie van je conversies en page views goed in de gaten houden. Dat kan door de ‘Facebook pixel’ html code, die je bij het opstellen van de campagne krijgt, toe te voegen aan je website. Op basis van je resultaten optimaliseer je de campagne steeds verder. En als je toch tijd overhebt: Het is ook slim om een paar andere campagnes te maken, met andere stills, video’s, teksten of doelstellingen. Zo leer je vanzelf welke advertentie voor jouw merk, het beste werkt.

038 - 303 16 66
info@mrkfilm.nl